Koprový plod má chuť mezi koprovým listem a kmínem, protože se v jeho silici tvoří karvon, který je hlavním nositelem chuti a účinků kmínu. Používá se jako uklidňující prostředek při
zažívacích potížích a k povzbuzení tvorby mateřského mléka. V kuchyni patří do nakládaných okurek a zeleniny. Ve Skandinávii na ryby a do chleba, v Polsku, Rusku a na Ukrajině do polévek, k dušenému masu a zelenině. Ve Francii do pečiva a moučníků. Jeho žvýkání tlumí zápach z úst.
Balení v papírovém sáčku s vnitřním pergamenem. Může sloužit k doplnění skleněné kořenky. Toto koření vyrábíme na zakázku, proto se odeslání zboží může o cca 3 dny zdržet.
Uchovávejte v suchu a temnu.
My a naši partneři potřebujeme Váš souhlas k využití cookies, abychom mohli provádět analýzu návštěvnosti, vyhodnocení a personalizaci reklam. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.