Dolce je unikátní výrobek z karamelizovaného cukru (nebo fruktózy – Dia Dolce) konzistence medu s přidáním bylinného extraktu jednotlivých bylin. Lze jej doporučit při žaludeční dietě, pálení žáhy, bezlepkové dietě, alergii na pyly, jako prevenci v chřipkových obdobích.
Podporuje přirozenou obranyschopnost organismu, normální funkci dýchacího systému i stav kloubů. Přispívá k čištění a správnému vylučování organismu, příznivě ovlivňuje normální hladinu glukózy v krvi, čímž napomáhá tzv. kontrole tělesné hmotnosti.
Tato varianta se vyrábí z fruktózy. Dolce z fruktózy je vhodné sladidlo i pro diabetiky v rámci diety předepsané lékařem.
Používá se:
- jako sladidlo všude, kde se používá cukr nebo med, výborné do čajů i kávy,
- jako med, třeba i na chleba,
- do sladkokyselých nálevů na saláty, do omáček a polévek (třeba rajské), na potírání kuřete při pečení,
- s horkou vodou jako bylinný nápoj, který je zajímavou variantou čaje s účinky jako bylinný čaj,
- se studenou vodou jako bylinková limonáda.
Na základě dlouholeté spolupráce s paní Veselou, která tento výrobek vymyslela, přešla výroba a distribuce bylinného karamelu Dolce do firmy BENKOR, tak myšlenka pátera Ferdy o zásaditém slazení nezanikne.
Více se o "Dolčatech" dozvíte:
http://www.benkor.cz/dolce/
Složení: sacharidy (82%), karamel (fruktóza), extrakt z květu bezu černého 1:4, kyselina: kys. citronová.
Nutriční hodnoty /100 g: energetická hodnota 330 kcal/1400 kJ, tuky 0, cukry 82%, bílkoviny 0,02 g, sůl 0.
Skupinové balení: 12 ks v krabici.
Uchovávejte nejlépe při teplotě 5-25 °C. Hmotnost: 300 g.