Použití šalvěje jako koření se liší u různých národů. V USA je šalvěj důležitá na vepřové maso a klobásy. V Anglii je tradičním kořením do nádivky do drůbeže. Horký nápoj připravený ze šalvěje a mléka užívali Holanďané po zimním bruslení. Je dobrá ke kořenění pečených mas, např. pečené kuře na šalvěji. Šalvěj je častou složkou léčivých čajů.
Používala se již ve starověku při zánětech dutiny ústní a nemocech z nachlazení. Přidávala se také do vody na mytí rukou. Při přípravě čaje se šalvějí doporučujeme nechat nálev ustát volně, bez přikrývání pokličkou.
BIO koření v papírových sáčcích s vnitřním pergamenem vyrábíme na zakázku, doporučujeme se telefonicky informovat, zda ho máme na skladě a můžeme Vám ho vyrobit. Požadované datum dodání lze také dohodnout na telefonním čísle: (+420) 724 133 559.
Uchovávejte v suchu a temnu.
My a naši partneři potřebujeme Váš souhlas k využití cookies, abychom mohli provádět analýzu návštěvnosti, vyhodnocení a personalizaci reklam. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.